Educatie pentru viata
In scoala invatam sa citim, sa scriem, sa avem o meserie, dar nu ne invata nimeni cum sa fim sanatosi mintal si fizic. Oamenii considera ca asa cum crestem, asa suntem, dar modul nostru de gandire si comportamentul nostru poate fi educat intr-un mediu de incredere. Propun un proiect de educare emotionala pentru romani. Specialisti psihoterapeuti, de comportament uman sau pedagogi vor fi implicati sa realizeze aceste programe care vor schimba modul in care viitorii adulti vad sanatatea mintala si fizica. Este o educatie pentru generatiile viitoare care va ajuta evolutia noastra ca societate.
- Manualul de utilizare a mintii. Pregatirea copiilor pentru a intelege schimbarile de comportament din adolescenta. Procesele prin care se formeaza emotiile si efectele lor la nivel mintal si fizic. Tehnici de control si prevenire ale efectelor negative (ex. agresiune verbala, fizica, emotionala, bullying). Cum sa ne ferim de manipulare. Cum functioneaza adictiile (nicotina, alcool, droguri) si de ce oamenii nu le pot controla. Cum sa fim sanatosi mintal si fizic. Ce este stresul. Cum sa fim fericiti. Cum sa ne motivam pozitiv. Cum sa comunicam/ interacționăm într-o echipă. Cum sa prevenim alte probleme ale adultului in societate. (gimnaziu 12-16ani). Open source.
Cum sa ne antrenam emotia de baza necesara într-o societate - empatia. Cum sa revenim la liniștea sufletească după o emoție negativă puternica (autoreglare emotionala -jocuri și tehnici adaptate la context și vârstă). Emoția se antrenează ca un mușchi.
-Cursuri de parenting interactiv in școală (liceu 17-22 ani). Care sunt pasii necesari pentru a deveni parinti (exemplu sa nu consume alcool, droguri, tutun). Elevii vor invata tehnici prin care sa-si mentina o atitudine pozitiva atunci cand se lovesc de probleme in cresterea copiilor. Cum sa se motiveze sa faca toate activitatile necesare pentru cresterea unui copil sanatos fizic si mintal.
Cum sa ne antrenam emotia de baza necesara într-o societate - empatia. Cum sa revenim la liniștea sufletească după o emoție negativă puternica (autoreglare emotionala -jocuri și tehnici adaptate la context și vârstă). Emoția se antrenează ca un mușchi.
Care va fi rezultatul ?
Copii de azi vor comunica mai bine si vor fi parinti, angajati, sefi, lideri mai buni si mai sanatosi mintal si fizic. Pentru a avea efect cursurile trebuie facute cel putin o data pe luna. Viitorii adulti vor invata tehnici prin care sa se motiveze utilizand emotiile pozitive, vor invata sa aprecieze activitatile prin care realizeaza un bun comun, astfel societatea va beneficia de aceste emotii pozitive organice si nu de reguli impuse fortat.
Cine sprijina proiectul?
Pentru sustinerea acestui proiect este nevoie de informarea romanilor pe online, retele de socializare, este necesara realizarea documentatiei complete (manuale si cursuri) de catre specialisti in educatie, realizarea de traininguri, programe pilot, este necesar suportul statului pentru pentru implementarea la scara larga.
Sprijiniti proiectul semnand petitia
Petitia este creeata de Ema Capitanescu. Este necesar ca mai multi specialisti sa se implice eventual sa realizeze programe alternative, astfel, sa se trieze cele mai bune si eficiente.
1. Sunt cautate surse de finantare prin programe europene pentru educatie sau surse private (Pentru o platforma de calitate, specialistii trebuie platiti).
Comentarii
Trimiteți un comentariu