Proiectul Casa EMVA
Promovam o modalitate de informare si convingere a romanilor care vor sa-si construiasca sau sa renoveze o casa sa faca acest lucru în standardul nZEB.
Costurile in plus vor fi recuperate in 5-10 ani prin costuri reduse cu incalzirea/racirea locuintei. Trebuie doar sa-i convingem pe romanii care decid să construiască. De ce este nevoie de aceasta campanie? pentru ca in 2025, in peste 97% din locuinte se arde ceva (lemn sau gaz) pentru incalzire si inca se construiesc case noi cu doar 5cm de izolatie la pereti.
Proiectul are doua parti:1. Informarea romanilor realizata prin articole de promovare pe internet si retele de socializare. Exemple se gasesc la casaemva.blogspot.com
2. Platforma online unde vor fi prezentate locuinte cu incalzire electrica.Reprezinta o platforma online unde vor fi prezentate si promovate locuinte construite partial sau integral in sistemul nZEB (nearly zero energy buildings- locuinte cu un consum de energie aproape de 0).
Proprietarii care se incalzesc electric si nu poluează (nu ard lemn sau gaz) au un consum mai mare de energie electrica lunar si nu beneficiaza de subventionarea de catre stat a costului energiei electrice. Au fost lasati afara de sistem.
Platforma este destinata proprietarilor care locuiesc permanent in case dar si apartamente de bloc eficiente energetic cu incalzire electrica. Acestia vor fi sprijiniti cu o suma de bani pentru inscrierea pe platforma si vor primi un punctaj de eficienta. Vizitatorii platformei (beneficiarii care doresc sa construiasca/ sa renoveze o casa, constructorii, instalatorii) se pot inspira din proiectele prezentate pentru a gasi cele mai eficiente sisteme electrice de incalzire/ racire, producere apa calda. Pentru a convinge populatia sa aleaga un sistem electric (in combinatie cu panouri fotovoltaice).
In Romania, din totalul de 7,5 milioane de locuinte locuite 3,5 milioane de locuinte se incalzesc cu lemne, 2,5 milioane se incalzesc cu gaze, 1,2 milioane sunt conectate la sisteme centralizate (incalzire cu gaze sau carbune), iar 0,3 milioane se incalzesc cu păcură, motorină, GPL sau energie electrică. Peste 97% din locuinte se incalzesc cu energie care polueaza. Este timpul sa schimbam aceste date, sa promovam, sa convingem oamenii care construiesc si iau decizii ca se poate si altfel, se poate si fara poluare, fara sa arda ceva, si cu costuri minime pentru energie.
Pentru sustinerea acestui proiect este nevoie de informarea romanilor pe online, retele de socializare. Pentru platforma online sunt necesare fonduri pentru realizare site-ului si plata inscrisilor. Fondurile se solicita din partea statului (prin fonduri europene) sau companiile private interesate de proiect (firme de constructii, instalatii)
Status proiect:
1. informatiile sunt deja scrise, este nevoie de sustinatori sa promoveze pe alte site-uri si creatorii de continut sa promoveze pe retelele sociale.
2. Pentru realizarea platformei online cautam fonduri.
Comentarii
Trimiteți un comentariu